Joel Åkesson är i nuläget uppbokad fram till mars/april, men han vet att läget kan ändras. Foto: Patrik Cegrini/SVT

Tatueraren Joel har klarat sig – trots pandemin

Publicerad

Skånes tatuerare har haft olika upplevelser av pandemin. Vissa vittnar om en katastrof, med uteblivna bokningar och tomt schema. Andra har klarat sig förvånansvärt bra. En av dem är Joel Åkesson i Malmö.

SVT Nyheter har frågat ett tiotal skånska tatuerare hur det har gått under pandemin. Svaren kan bäst beskrivas som blandade. Vissa har tagit en rejäl smäll medan andra har tuffat på ungefär som vanligt, fast med vissa ändringar i rutinerna. En av dem är Joel Åkesson, som äger en tatueringssalong i centrala Malmö.

– Jag har ändå bokningar fem dagar i veckan fram till mars/april, men sen är det ju säkert många av dem som kommer att avboka, säger han.

Coronavirus i Skåne

Strikta hygienrutiner

De flesta tatuerarna nämner också att man har strikta hygienrutiner sedan tidigare, och att omställningen av rutinerna under pandemin, därför inte har varit så svår.

– Vi gör bara det vi har gjort. Plasta allting, sprita allting efter varje kund, försöka vara så rena som möjligt. Bara göra det bättre helt enkelt, säger Joel Åkesson.

”Vissa har behövt ta två-tre extrajobb”

Inge Norlin är ordförande för yrkesorganisationen Sveriges Registrerade Tatuerare, hans erfarenhet är att pandemin har slagit olika hårt mot olika tatuerare.

– Vissa har knappt märkt av det medan andra har behövt ta två-tre extrajobb, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet