Tufft spanskt motstånd för Malmö FF i Europa. Foto: Laszlo Balogh/Bildbyrån

Tufft spanskt motstånd för Malmö FF i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Om Malmö FF vinner torsdagens match mot kroatiska Lokomotiva Zagreb så väntar den spanska klubben Granada. Malmö får fördelen av hemmaplan i mötet som avgörs i en enda match.

Det blir svårt motstånd om för Malmö FF om laget vinner mötet mot kroatiska Lokomotiva Zagreb. Den spanska klubben Granada CF kommer i så fall till Malmö. Granada slutade på sjunde plats i den spanska ligan som är en av världens bästa fotbollsligor.

Europaspelet är extra viktigt i år med tanke på den ekonomiska ersättning Malmö FF får vid avancemang till Europa League. Den allsvenska fotbollen har i år spelats utan publik och klubbarna förlorar mycket pengar. För Malmö FF finns chansen att få många miljoner om laget kvalificerar sig till gruppspelet i Europa League.

Mötet avgörs på grund av pandemin i endast en match och Malmö FF får fördel av hemmaplan när matchen spelas den 1 oktober.

Se MFF:s mål i torsdagens match mot ungerska Budapest Honvéd i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.