Över 90 000 narkotikaklassade tabletter beslagtogs. Foto: Johan Nilsson / TT

Tullverkets jätteinsats gav resultat

Publicerad

Som en del av en stor internationell operation deltog Tullverket i omfattande insatser i början av september. Hamnarna i Ystad och Trelleborg var i fokus i södra Sverige.
– Det har varit ett väldigt positivt resultat, och vi är väldigt nöjda, säger Martin Petersson, biträdande chef Gränsskydd på Tullverket i Malmö.

I början av september genomförde Tullverket och Polismyndigheten omfattande insatser mot narkotika och illegala vapen. En del av den insatsen ingick i en större internationell operation, där 28 länder deltog.

Narkotika och vapen

Insatserna genomfördes över hela landet och narkotikabeslagen var omfattande – bland annat togs 130 sprutor och kanyler i beslag.

I Skåne var det särskilt fokus på hamnarna i Ystad och Trelleborg.

– Våra fokusområden var bland annat Ystad och Trelleborg, och insatsen gick jättebra. Vi beslagtog bland annat över 90 000 narkotikaklassade tabletter och tre pistoler, säger Martin Petersson, biträdande chef Gränsskydd på Tullverket i Malmö.

Åtta anhölls

Sammanlagt anhölls åtta personer är smuggling av narkotika, alkohol och vapen i södra Sverige.

– Det finns högintressant trafik här nere i syd, eftersom här finns flera inkörningsportar. Det var en spännande operation med många inblandade länder, och resultatet har varit väldigt positivt, säger Martin Petersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer