Knarkförsäljare: ”Jag kan inte komma ihåg”

Uppdaterad
Publicerad

För någon månad sedan föll domen mot tre yngre män som misstänktes ligga bakom två mordförsök, bland annat mot en 25-årig knarkförsäljare i Ronneby. Men under rättegången vägrade han berätta om konflikten med Malmögänget – trots att han gjorde det under polisförhör.

– Det är många gånger ganska vanligt i grövre brottmål, där man kanske har utsatts för påtryckningar under resans gång, eller man har till exempel gjort upp på ett annat sätt utanför vårt system. Då vill man inte medverka längre, säger chefåklagare Pär Andersson som själv upplevt liknande situationer många gånger.

Hör hur det lät när åklagaren försökte förmå 25-åringen att berätta om händelsen i klippet ovan.

De tre männen dömdes ändå för grovt olaga hot. Tingsrätten kunde ta del av teknisk bevisning i form av övervakningsbilder och avlyssnade samtal som gjorde att de ändå kunde döma männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.