Två gräsbränder på samma plats i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på samma plats uppstod på tisdagseftermiddagen en gräsbrand i Tollarp. Branden är under kontroll och eftersläckning pågår.

Branden startade strax före klockan 15, då en yta på drygt 200 kvadratmeter började brinna. Efter en timme hade räddningstjänsten branden under kontroll, och eftersläckning inleddes. 

– Styrkorna i Tollarp, Degeberga, Åhus och Kristianstad har varit på plats med ett tiotal brandfordon, säger Mattias Östling, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad. 

Gnistor från skördetröska

På förmiddagen brann det i gräset på samma område i Tollarp.

– Den gången var det gnistor från en skördetröska som satt eld på gräset. Det är med största sannolikhet orsaken även till  eftermiddagens brand, säger Mattias Östling. 

Eldningsförbud råder

Han konstaterar att det sedan måndagen råder eldningsförbud i hela nordöstra och mellersta Skåne, på grund av den långvariga värmen.

Under tisdagseftermiddagen har räddningstjänsten även fått in larm om gräsbränder på andra platser i Skåne, bland annat Söderåsen, Revinge, Skurup och Hörby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer