Två olyckor på Österlen – halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid rapporterades två olyckor från östra Skåne under fredagskvällen. Väglaget har blivit halt på kort tid, uppger räddningstjänsten.

Den första olyckan rapporterades in till SOS Alarm strax innan klockan 20 på fredagskvällen. Det rör sig om en lastbil som ska ha kört av vägen.

– Det är vid Benestad som en lastbil har kört av. Enligt min senaste rapport har lastbilschauffören tagits om hand av ambulans för sjukdomsfall. Det vill säga att vederbörande troligtvis känt av sjukdom på vägen och tas troligtvis inte omhand på grund av någon olycka, säger Roger Larsson, yttre befäl på räddningstjänsten vid 20:30-tiden.

Polisens presstalesperson Rickard Lundqvist berättar klockan 21 att det är en polispatrull som upptäckt olycksplatsen. Patrullen ska ha utfört första hjälpen på platsen och därefter lämnat över till ambulanspersonal. Skadeläget för personen är fortfarande okänt.

Den andra olyckan rapporteras vara vid Fågeltofta ett par mil norr om Tomelilla där en personbil glidit ner i diket.

– Olyckan har skett på vägen som går mellan Fågeltofta och Sankt Olof. Det är en person förd till sjukhus som klagade över smärtor, säger Rickard Lundqvist på polisen.

Räddningstjänsten uppger att Trafikverket har skickat ut resurser att salta vägarna då temperaturen sjunkit snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.