Två rån på cykelbanor i Malmö – kan hänga ihop

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av några minuter rapporteras två olika rån på cykelbanor i Malmö. I båda fallen rör det sig om två misstänkta gärningsmän.

Enligt polisen skedde det första rånet på en cykelbana i Kulladalsområdet omkring 19.45 på onsdagskvällen.

– Det är två yngre män med huvor uppe som misstänks ha rånat en kvinna på en cykelbana. Det är oklart vad rånarna tagit men kvinnan uppger att de ska haft kniv vid händelsen, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Det andra rånet skedde också på en cykelbana, då mellan Södervärn och Sofielund. Där var det en förälder som vid 20-tiden ringde in till polisen och berättade att dennes son blivit utsatt för ett rån.

– Det är en 17-åring som ska blivit slagen och rånarna har tagit en guldkedja som han hade runt halsen, säger Evelina Olsson.

Kan det vara samma gärningsmän?

– Det är jättesvårt att säga. Om man kollar tid och plats skulle det mycket väl kunna vara så. Men det krävs mer än så för att fastslå det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.