Polisen spärrade av ett område i Nydala under måndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Två skadade efter knivbråk i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är förda till sjukhus med ambulans efter ett större bråk vid Nydalatorget i Malmö. En är allvarligt skadad.

Polisen larmades om ett större bråk med knivar vid klockan 19.54. Enligt uppringare skulle det vara ett 40-tal ungdomar inblandade. När polisen kom fram låg det två personer på marken med stick- eller skärskador, enligt Rickard Lundqvist, presstalesperson vid ledningscentralen.

Polisen har spärrat av platsen.

– Vi jobbar nu med att skapa ordning och utreda brottet. Vi spärrar av, det ska göras en teknisk undersökning och en specialsökhund ska komma dit, sade Rickard Lundqvist efter att polisen kommit till platsen.

Polisen finns också vid akuten för att höra de skadade.

Polisen rubricerade senare under kvällen händelsen som försök till mord. De två skadade uppges av polisen vara i övre tonåren och av manligt kön.

Enligt Skånes universitetssjukhus är en av ynglingarna allvarligt skadad och den andre lindrigt skadad. Sjukhuset uppger att de är 15-18 år gamla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.