Två personer skadades när ett mindre skolflygplan havererade på Malmö Airport. Enligt de initiala uppgifterna verkar de två inte vara allvarligt skadade, säger Mia Sandberg, pressinformatör vid polisen. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Två skadade när plan havererade på Sturup

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre plan har kraschat i samband med starten från Malmö airport.

Tre personer befann sig ombord på flygplanet när det kraschade i samband med starten från Malmö airport, Sturup, vid 19-tiden på lördagskvällen.

Två av dem skadades och har förts till sjukhus. Enligt polisen var de vid medvetande efter olyckan och ska klaga på nacksmärtor. De ska inte vara allvarligt skadade.

Britt Samuelson, biträdande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, säger att hon inte vet hur pass skadade personerna är.

Kraschade vid starten

– Det skedde i samband med starten. De har lyft och sedan gått i backen, men jag kan inte säga mer än så om vad som hänt, säger hon.

– De har tränat på någonting. I samband med det har de fått problem och gjort en buklandning, säger Fredrik Josefsson vid LFV:s pressjour, till TT.

Planet är av modellen Piper PA 34.

– Det är ett privatägt mindre tvåmotormotorigt plan med sex platser, säger Britt Samuelson.

Flygräddningscentralen rapporterar olyckan vidare haverikomissionen som sedan får ta ställning till om olyckan ska utredas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.