Räddningstjänsten på plats utanför flerbostadshuset i Malmö där bränderna startade. Foto: Mikael Nilsson

Två flickor till sjukhus efter misstänkt anlagd brand

Uppdaterad
Publicerad

Två flickor har tagits till sjukhus efter en misstänkt anlagd brand i Malmö.

– Enligt polisen misstänker man att det är någon form av brandfarlig vätska som det har satts eld på, säger Mikael Nilsson, reporter på platsen.

Larmet kom klockan 23.04 på lördagskvällen. Enligt larmet rörde det sig om en brand i ett trapphus. Men när räddningstjänsten kom fram upptäckte de att det även brann i en vindslägenhet.

– Det är två personer har fått åka med ambulansen därifrån, säger Nina Janowicz på SOS Alarm.

Brandfarlig vätska

Båda bränderna är i samma flerbostadshus. Flera personer har fått lämna sina lägenheter under natten. På bilder från platsen syns boende som får värma sig i räddningstjänstens filtar på gatan.

– Enligt polisen misstänker man att det är någon form av brandfarlig vätska som det har satts eld på. Man utreder det som mordbrand, säger Mikael Nilsson, reporter på platsen.

Flickor skadade

Enligt Sydsvenskan, som hänvisar till räddningstjänsten på platsen, misstänks någon ha hällt brandfarlig vätska in genom ett brevinkast till en lägenhetsdörr och sedan tänt på.

Enligt Region Skånes skaderapport är de drabbade två flickor i åldrarna 15-18 år. Båda ska ha fått lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.