Foto: TT/Skärmdumpar

Ubåtsfallet väcker utländskt intresse

Publicerad

Fallet med den svenska journalisten som fortfarande är försvunnen efter en ubåtsfärd med den danska uppfinnaren Peter Madsen har väckt stort intresse även utanför Nordens gränser.

”Ägaren till en amatörbyggd ubåt greps på fredagen misstänkt för mord efter att hans farkost sjönk vid Danmarks kust, och en journalist som var tänkt att följa med på en kortare resa rapporteras försvunnen”, skriver The Washington Post.

LÄS MER: Ubåtsägaren hörs i rätten – misstänkt för mord på svensk journalist

Mordet på Kim Wall

Det är fortfarande oklart om kvinnan var ombord på ubåten vid tidpunkten för sitt försvinnande, skriver The Guardian som även berättar att två helikoptrar och tre fartyg deltog i sökandet från Köpenhamn ända till Bornholm i Östersjön.

Rapporterar om tekniska problem

Flera medier rapporterar även om att Madsen sagt att han hade ”tekniska problem” som förklaring till varför ubåten sjönk.

BBC och South China Morning Post väljer att ha nyheten högt upp på sin sida med utländska nyheter.

LÄS MER: Familjen: Det är med stor bestörtning vi har tagit emot beskedet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet