Flicka funnen med stickskador – ung kvinna gripen för grov misshandel

Publicerad

En person misstänktes ha blivit skuren eller huggen med kniv vid ett bråk i Lund. En person greps misstänkt för grov misshandel, men inget brottsoffer hittades. Senare anträffades en flicka i 15-årsåldern med stickskador.

Polis larmades till en skola i Lund vid 16-tiden på torsdagen efter rapporter om ett bråk mellan flera personer. Men vid polisens ankomst fanns varken misstänkta gärningspersoner eller brottsoffer på platsen.

Med hjälp av vittnesuppgifter hittade polisen personer i närområdet som de misstänkte varit inblandade i bråket. I samband med detta greps en kvinna i 20-årsåldern, misstänkt för grov misshandel.

Vid tidpunkten hade polisen däremot inte kunnat hitta brottsoffret. Inte förrän senare under torsdagskvällen, vid 21.30, uppdaterar polisen att man funnit målsägande, en flicka i 15-årsåldern.

– Hur eller när vi hittade henne vill vi inte gå in på just nu, vi är fortfarande i ett utredningsskede. Vi har hittat en flicka i 15-årsåldern med förmodade stickskador, som hon fått vård för, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Hur skadad flickan är vill polisen inte gå in på, men bekräftar att det inte är livshotande. Det är ännu okänt vad som föranlett bråket och vilka relationer den misstänkta och målsägandet haft till varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer