Foto: SVT

Ung kvinna död i arresten i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna född 1996 boende i Lund hittades död i en arrest i Lund under fredagsförmiddagen.

Det var under natten till fredagen som en 20-årig kvinna omhändertogs enligt lagen om berusade personer. Kvinnan hittades på en gata i centrala Lund av en förbipasserande som ringde efter polisen. Kvinnan fördes därefter till arresten i Lund för tillnyktring.

På fredagsförmiddagen anträffades kvinnan livlös i sin cell och personal påbörjade livräddande åtgärder.

Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare dödförklarades.

– Det här är djupt beklagligt. Vi tar på oss ett så stort ansvar när vi omhändertar en ung berusad person. Vi gör ju det för att hjälpa. När sådant här händer, blir vi alla som jobbar här djupt bestörta. Våra tankar går självklart till kvinnans anhöriga, säger Patrik Isaksson, lokalpolisområdeschef i Lund till SVT Nyheter Skåne på fredagskvällen.

Polisen har inlett en förundersökning om dödsfallet.

– Vi vet inte varför hon dött eller vad som har hänt. Det får nu den särskilda åklagaren utreda. Vi har ju tydliga rutiner för hur ofta vi tittar till berusade personer i arrest. Det gör vi minst var 15 minut eller oftare beroende på personens tillstånd, säger Patrik Isaksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.