Platsen i Gamlegården spärrades av i väntan på polisens tekniker. Foto: Jens Christian

Kvinna hittades död på Gamlegården – tyder inte på mord

Uppdaterad
Publicerad

I nuläget finns det inget som tyder på att den kvinna i 20-årsåldern som hittades död i en lägenhet på Gamlegården ska ha blivit mördad. Det visar den preliminära obduktionsrapporten.

Det var för drygt en vecka sedan som polisen larmades till en adress på Gamlegården i Kristianstad där man anträffade den avlidna kvinnan. Då inleddes en utredning om mord.

Nu tyder den preliminära obduktionsrapporten på att inget mord har begåtts, vilket P4 Kristianstad var först att berätta om.

– Jag kommer att häva avspärrningarna av lägenheten i eftermiddag och så väntar vi in det slutgiltiga resultatet av obduktionsprotokollet, säger kammaråklagare Christofer Ramkvist till P4 Kristianstad.

Mordmisstänkte släpptes i veckan

En man har tidigare suttit anhållen, skäligen misstänkt för mord – det vill säga den lägre misstankegraden. Men i veckan släpptes han på fri fot då bevisningen inte ansågs vara tillräcklig för att begära honom häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.