Kvinnan vårdas på sjukhus sedan hon hittades i vattnet vid Sibbarp under måndagsförmiddagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittades livlös i vattnet vid Sibbarp – polisen misstänker inget brott

Uppdaterad
Publicerad

En livlös kvinna i 40-årsåldern drogs på måndagen upp ur vattnet vid bryggorna i Sibbarp i Malmö. Kvinnan fördes till sjukhus där hon vårdas med ännu oklart skadeläge.

– De påbörjade HLR på plats och har bedömt att det fanns hopp, säger Torbjörn Krokström, inre befäl på räddningstjänsten syd.

Det var under måndagsförmiddagen som privatpersoner hade sett något som såg ut som en kropp i vattnet vid badbryggorna i Sibbarp. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de dra upp en kvinna i 40-årsåldern ur vattnet.

– Vi har påträffat en kvinna och hon är transporterad till sjukhus, säger Torbjörn Krokström.

Kvinnan vårdas på sjukhus sedan hon hittades. Polisen kunde inledningsvis inte identifiera henne men senare på måndagskvällen meddelades att hon blivit identifierad.

– Mer än så vill vi inte säga i nuläget, men kvinnan är inte hörd av oss ännu, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral

Inget brott ligger bakom

Polisen sökte i området med bland annat helikopter och hundpatrull och en förundersökning gällande mordförsök inleddes under eftermiddagen. Man har inte kunnat identifiera något som tyder på att brott begåtts men det är samtidigt något som inte går att utesluta helt, enligt Filip Annas som är presstalesperson på polisen i region Syd.

– Det blir ett sätt för oss att använda hela vår verktygslåda och utesluta att så skulle vara fallet, säger han.

Men under tisdagsmorgonen kunde polisen konstatera att det inte låg något brott bakom händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.