Överblivna jordhögar som dumpats på åkrar av bolaget Lomma trädgård. Foto: Tittarbild

Uppgifter: Brödernas bolag dumpar avfall i skogen

Publicerad

Flera tidigare anställda på trädgårdsbolagen Lomma trädgård och BOSAB vittnar om att bolagen dumpar avfall ute i naturen – i bland annat skogsområden och vid vägkanter. I Lunds kommun finns även ett ärende om att Lomma trädgård dumpat schaktmassor och stenbumlingar på en parkering.

SVT har pratat med flera tidigare anställda på bolagen Lomma trädgård och BOSAB – och de vittnar om flera tillfällen när trädgårdsavfall som jordmassor och stora stenar dumpats ute i skogen, på åkrar eller vid vägkanter.

En privatperson anlitade Lomma trädgård för att frakta bort stenbumlingar och schaktmassor – men upptäckte efter att bolaget varit där att avfallet dumpats på pendlarparkering en bit bort från hemmet. Händelsen anmäldes till Lunds kommun.

Gröna fingrar – svarta lögner

SVT har tidigare avslöjat att sex bröder från Malmö bluffat till sig miljonavtal med kommuner, genom bland annat falska referenser och cv.

SVT har sökt bolagen och bröderna för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gröna fingrar – svarta lögner

Mer i ämnet