Utpressning utreds efter misstänkt övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

En 65-årig man i Vellinge kommun åtalas för sexuella övergrepp mot barn. Samtidigt pågår en polisutredning, mot bland andra flickan som ska ha utsatts för brottet, om utpressning mot mannen.

Mannen ska ha bjudit hem två fjortonåriga flickor för en spakväll i sitt hem, skriver Sydsvenskan. Där ska han ha förgripit sig på en av dem. Vad han inte visste var att den andra flickan filmade honom. Han ska sedan ha blivit pressad av flickorna att betala stora summor pengar till dem.

Uppdagades på varuhus

Det hela uppdagades när 65-åringen tillsammans med tre unga flickor gjorde dyra inköp på ett elektronikvaruhus. Personalen anade oråd och tillkallade väktare som i sin tur larmade polisen.

I mannens telefon fann man sms i vilka flickorna krävde pengar av mannen. ”Annars får hela familjen reda på allt som hänt och du blir anmäld för våldtäkt och sex med minderåriga” står det i ett av meddelandena.

Enligt åtalet medger mannen omständigheterna, men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.