– Skåne får ett milt väder med upp mot tio grader den kommande veckan. Ingen snö och kyla så långt ögat kan nå, säger Nils Holmqvist som är meteorolog på SVT. Foto: TT/SVT/Johan Paulin

Meteorologen Nils Holmqvist: ”Hoppas inte någon önskade sig en pulka i julklapp”

Uppdaterad
Publicerad

Ett mycket milt väder, tio grader och blåst, förväntas dra in över Skåne under onsdagen. Och det är inte helt omöjligt att det slås ett nytt värmerekord för januari månad.

Vintern har lyst med sin frånvaro och ännu förväntas den inte komma till Skåne på besök. Enligt väderprognosen blir det ett milt väder i hela regionen de kommande veckorna.

– Skåne får ett milt väder med upp mot tio grader den kommande veckan. Ingen snö och kyla så långt ögat kan nå. Det är bara att hoppas att ingen önskade sig en pulka i julklapp, säger Nils Holmqvist som är meteorolog på SVT.

Nytt rekord

Det milda vädret förväntas stanna januari månad ut. Men om det blir den varmaste januaridagen sedan man började mäta temperaturen återstår att se.

– Det är inte helt osannolikt att det slås flera lokala rekord under morgondagen. För hela landet är rekordet i januari 12 grader, säger Nils Holmqvist.

Varken vinter eller vår

Även december månad kantades av ett milt väder. Men trots två månader av relativt höga temperaturer är det inte våren som har kommit ännu.

– Man får inte säga att det är vår förrän den 15 februari. Men det är inte vinter heller. Det är helt enkelt som så att det är höst i hela Skåne fortfarande, påpekar Nils.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.