Vädret lockade skåningarna till Bokskogen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen samlades många i Bokskogen för att njuta av vädret. Det fanns även de som passade på att hålla födelsedagsfirande utomhus, då det kan vara svårt att träffas inomhus på grund av den rådande pandemin.

– Vi har firat två stycken barnbarn som fyllt år, de tyckte att det var ett bra ställe att fira födelsedagen på. Vi är fjorton i familjen, då får man ju inte träffas inomhus, säger Peter Kroeker.

Att vara i naturen har blivit en vanligare sysselsättning nu under pandemin och det var många som passade på att njuta av vädret och umgås i Bokskogen i Torup under lördagen.

– Ja, hellre här än inomhus, vi skulle egentligen varit på julmarknad i Tyskland, men det blev inte av så vi fick träffas här istället, säger Jessica Petersson, som var på plats för att träffa sin bror och hans familj.

– Vi har alltid varit ute mycket i naturen, men det blir lite mer nu när man firar kalas och kan umgås på ett annat sätt i naturen, säger Helen Jeppsson som hade grillat korv med familjen och besökt utelekplatsen med sonen Theo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.