Eivor Nilsson Foto: Henrik Nordell / SVT

Domen för valprånet utanför Kristianstad överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Domen för det uppmärksammade valprånet i Önnestad överklagas nu till hovrätten. Båda åklagare och advokater vill att den prövas i högre instans.

I januari blev kennelägaren Eivor Nilsson överfallen, bunden och misshandlad. Samtidigt stals sex valpar från hennes hundstall.

En 27-årig man dömdes i Kristianstad tingsrätt till fem års fängelse för grovt rån. En 34-årig medåtalad friades av tingsrätten. Nu väljer både åklagaren och 27-åringens advokat att överklaga domen.

– Vi har överklagat åtalspunkten om grovt rån och vill att min klient ska frikännas. Vi vill också att de omprövar skadeståndet till målsäganden, säger Kristoffer Ståhl, 27-åringens advokat.

Åklagaren i fallet, Christofer Ramkvist, är just nu på semester och har inte gått att nå för en kommentar, men i överklagandet skriver han att 34-åringen bör dömas till fängelse.

Även domen för en kvinna i 30-årsåldern överklagas av hennes advokat. Kvinnan dömdes till villkorlig dom för häleri, misstänkt för att ha förvarat stulna valpar i sin lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.