Polisen på plats i stadsparken i Lund, där man söker igenom området med hund. Foto: Mikael Nilsson

Nytt väpnat rån i Lund – flera gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Två personer larmade polisen efter att ha blivit rånade under måndagskvällen i stadsparken i Lund. Flera gärningsmän ska ha tvingat till sig kläder och mobiltelefon.

Strax efter klockan 20 på måndagskvällen inkommer ett larm om väpnat rån till polisen.

– Det är två unga killar som larmar oss. De ska ha blivit utsatta för rån av flera gärningsmän, inte klart hur många. Gärningsmännen ska ha använt ett pistolliknande föremål och fått med sig jackor och mobiltelefon, därefter lämnat till fots, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Ingen av de unga killarna ska ha blivit fysiskt skadade vid händelsen. Polis var under kvällen på plats i Lund för att förhöra rånoffren och sökte av området. Vid 22-tiden hade ingen person gripits.

Ett av flera rån i närtid

Så sent som i helgen uppmärksammades tre rån i Lunds kommun – två i centrala Lund och ett i Södra Sandby. I samtliga fallen har unga personer tvingats lämna ifrån sig kläder och mobiltelefoner.

– Det är för tidigt för att säga om det finns något sammanhang, så det får jag vänta med att uttala mig om, säger Katarina Rusin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.