Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se barnmorskan Camillla Segerlind reagera när hon får se hur mycket pengar som gått till förlossningsvården. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Barnmorskan Camilla undrar vart pengarna har tagit vägen

Publicerad

Staten har pumpat in nästan 900 miljoner kronor för att stärka förlossningsvården i Skåne men de som SVT Nyheter Skåne pratat med är eniga – de har inte märkt någon skillnad.

– När jag ser vad pengarna har gått till så fattar jag ingenting, säger barnmorskan Camilla Segerlind.

Hon jobbade länge på förlossningen i Malmö men i november fick hon nog och sade upp sig. För tillfället jobbar hon i Ystad.

Regionvalet 2022 Skåne

”Pengarna har inte märkts av

Hon menar att insatserna som finns listade i regionens redovisning till Sveriges kommuner och regioner (SKR) till stor del motsvarar de önskemål som barnmorskorna har, men att de inte märkts av.

– Verksamheten borde ju blomstra och fungera hur fint som helst.

Delar inte bilden

Region Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom delar inte bilden av att pengarna inte gjort någon skillnad.

– Jag kan inte ta ifrån att dom upplever det så eller att dom ser det så men när jag utgår från vad jag ser i kvalitetsförbättringar eller resultat eller uppbyggnad av verksamhet så ser jag att pengarna faktiskt gjort skillnad, säger hon.

Se barnmorskan Camilla Segerlind reagera på listan med insatser i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Skåne

Mer i ämnet