Solen sken på domkyrkan i Lund. Foto: Linda Fridh

Skånes varmaste dag – 14,4 grader i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Lundaborna kunde njuta av 14,4 grader under torsdagen, högsta temperaturen i Skåne i år och dessutom den högsta temperaturen som uppmätts i Lund i februari sedan man började mäta för 120 år sedan. Lika varmt blir det inte i Skåne i helgen, men det fina vädret håller trots allt i sig.

Det tidigare värmerekordet i Lund i februari låg på 14,0 plusgrader och uppmättes 2012.  Det nya rekordet slogs alltså på torsdagen när temperaturen steg till 14,4 grader.

– Det är den högsta temperaturen i februari i Lund sedan man började mäta för 120 år sedan, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

”Toppenväder i helgen”

Det fina vädret håller i sig under helgen, skåningarna kan vänta sig temperaturer mellan 7-10 plusgrader med mestadels sol. I nordvästra Skåne kan det bli något blåsigare än övrigt i länet. Men trots de höga temperaturerna är det inte läge att ställa ut några ömtåliga blommor.

– På nätterna blir det nollgradigt och på vissa håll kryper temperaturen ner under nollan. Men dagtid blir det toppenväder i helgen, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.