Michelle Berdup med två av hennes hästar. Foto: Gunilla Fritze

Stallköp slutade med rättstvist – nu vill hon varna andra hästägare för företaget

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Bedrup i Anderslöv ville förverkliga sin dröm att starta ett hästföretag. Hon beställde stallinredning av Tyringeföretaget Sydstall för att kunna bygga ut och ha fler hästar.

Men hon fick fel saker eller inga alls och efter en lång tvist med företaget slutade det i domstol, där hon fick rätt och ett skadestånd på 156 000 kronor. Nu vill hon varna andra.

– Det var fruktansvärt och jag kände mig så lurad, säger Michelle Bedrup.

Hon behöver bygga om stallet för att kunna dra igång verksamheten med hästuppfödning, inackordering och rehabilitering.

– Jag beställde grejerna till stallet 2018 och det slutade i en rättsprocess efter ett och ett halvt år, säger Michelle Bedrup.

Michelle vann tvisten och har nu vänt sig till en annan leverantör för att få sina varor.

Flera drabbade

SVT nyheter har varit i kontakt med ett 20-tal personer som berättar snarlika historier där Sydstall lovat leverans inom fyra till sex veckor men inga varor har dykt upp eller så har det kommit fel grejer. Kunderna ligger ute med hundratusentals kronor.

– Det är ett flertal egenföretagare som blivit drabbade och de kan inte heller bedriva sin verksamhet, säger Michelle Bedrup.

Tre anmälningar

Eftersom de drabbade ofta är egenföretagare har de inte samma konsumentskydd som privatpersoner, vilket kan vara en anledning till att Allmänna reklamationsnämnden inte har fått in några anmälningar mot Sydstall. Konsumentverket har just nu tre anmälningar mot företaget.

Sydstalls ägare Robin Claesson säger att i Michelle Bedrups fall berodde problemen på att hans företag var nystartat. När det gäller det senaste året, menar han att coronapandemin är anledningen till att han inte kunnat leverera beställda varor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.