Ulf Pyk, Micheal ”Rud Stewart” Dean och Ann-Sofi Axelsson. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du något i veckan får du det viktigaste sammanfattat här. Som vanligt har vi rapporterat om det senaste gällande coronapandemin, men också om ett skyddsombud som blivit uppsagd efter att hon anmält att det inte fanns skyddsutrustning. Samt om Rod Stewart-imitatören som fick ett annorlunda uppdrag.

Hög dödlighet bland covidpatienter som intensivvårdats i Skåne

Covidpatienter på Skånes intensivvårdsavdelningar har haft en högre dödlighet jämfört med patienter som vårdats på iva i andra storstadsregioner. I Skåne har 31 procent av covidpatienterna avlidit under intensivvård. I Stockholms län var dödligheten 24,7 procent och i Västra Götaland 23,3 procent.

Skyddsombud ville ha mer skyddsutrustning – blev uppsagd

Ann-Sofi Axelsson jobbade som personlig assistent och skyddsombud på Brukarkooperativet Jag fram tills i november. Då blev hon uppsagd på grund av personliga skäl, enligt företaget. Men det är inte den riktiga förklaringen, enligt henne själv.

”Det var en häxjakt mot mig”, säger hon.

Istället för stängsel vaktar han fåren med bössan

I mitten av februari kom beskedet att Skåne fått sitt första vargrevir i modern tid, i ett område vid Linderödsåsen. Länsstyrelsen har uppmanat fårägare i området att sätta upp viltstängsel – men alla ser inte det som ett alternativ. Ulf i Ravlunda vaktar med bössan.

Rod Stewart-imitatören blev bokad – av världsartisten själv

Michael ”Rud Stewart” Dean från Ängelholm har i flera år försörjt sig på att imitera Rod Stewart. Sedan  SVT Nyheter Helsingborgs reportage förra året har karriären fått ny fart och han har blivit uppmärksammad världen över. Senast fick Michael göra ett jobb åt artisten själv, en videohälsning till Rod Stewarts son.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.