Förlorar lägenhet men behåller lånen, möllorna snurrar på Kriegers Flak och makarna Persson fick tre skott genom sitt sovrumsfönster.

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de stora lokala nyheterna i Skåne i veckan så får du en ny chans här: Fuads familj förlorar lägenheten i Kinesiska muren i Rosengård men tvingas betala banklånen, kriminella sköt fel – tre skott hamnade rakt in i makarna Perssons sovrum och två tonåringar har häktats misstänkta  för mordförsök i Gamlegården.

Mest uppmärksamhet i veckan fick nyheten om att lägenheterna i den skandalomsusade bostadsrättsföreningen i Kinesiska muren i Malmö säljs på exekutiv auktion. Fuad Al Suheilly och hans familj förlorar lägenheten men banklånen kommer att finnas kvar. Han säger att det är en mardröm.

Lägenhetsinnehavarna riskerar att stå helt lottlösa efter en exekutiv auktion.

Den 3 augusti skottskadades tre personer vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. Under torsdagseftermiddagen häktades en 16-åring och en 17-åring på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

De båda tonåringarna nekar till brott.

Skjutningarna i Malmö har minskat de senaste två åren men när makarna Persson skulle dra igen gardinerna och lägga sig en kväll i juli sköt någon tre skott genom deras fönster. Ingen skottskadades, men Elsie svimmade och fick åka in till sjukhuset efter chocken.

Ingen är gripen, och enligt polisen var skotten ämnade för någon annan.

Med sina 72 stolpar är den danska vindkraftsparken på Kriegers Flak Skandinaviens största havsbaserade vindkraftspark. Efter tysk och dansk vindkraft på grundet i Östersjön väntar det svenska projektet fortfarande på tillstånd från regeringen.

Nu snurrar möllorna på Skandinaviens största vindkraftspark till havs

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.