Några av veckans nyheter: Hotfull man på Malmö C dömdes, Vinterbad trendigt just nu och succéår för sockerbetan. Foto: Athir Mohammed Abbas/Privat och SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Succéår för sockerbetan tack vare vädret, man som uppträdde hotfullt på Malmö C döms till villkorlig dom och utvisning, Malmö vill införa tre terminer i skolan och året runt-bad är kallaste trenden just nu.

Succéår för sockerbetan tack vare vädret

Ett nytt rekordår kan vara på gång för betorna som hittills i år har vägt upp mot tre kilo i genomsnitt, vilket är ungefär tre gånger mer än vad de brukar väga normalt.

Bombhotade Malmö C – döms till villkorlig dom och utvisning

Den 10 juni hotade den 44-åriga mannen att spränga Malmö C. Mannen blev skjuten av polis i benen efter att han påstått att han hade en bomb och skjutvapen i sina väskor. I veckan dömdes han för grovt olaga hot till villkorlig dom och utvisning.

Malmö vill införa tre terminer i skolan – nu kommer facklig kritik

Grundskoleförvaltningen i Malmö föreslår tre terminer i skolan. Nu kommer kritiken från Lärarförbundet som menar att lärarnas arbetsbelastning kommer att öka.

Året runt-bad är kallaste trenden just nu

Helena Kubicek Boye har skrivit en bok om att bada utomhus året om. Se när SVT:s reporter provar på att vinterbada i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.