Eftersöksjägare Jerry Hildingsson har märkt att viltolyckorna ökar på E22, läkare ville skicka hem Kajsa när hon fått missfall och Hugo Nordvall blev utskriven från särskolan mot sin vilja. Där har du några av veckans nyheter i Skåne. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan så får du en ny chans här: Hugo gjorde för bra ifrån sig på ett prov och skrevs ut från särskolan mot sin vilja, nya E22 saknar viltstängsel vilket gör att olyckorna ökar och läkare ville skicka hem Kajsa som fick missfall för att blöda ut i ensamhet.

Polis och åklagare bekräftade i veckan att kvarlevorna man hittat i Bökeberg utanför Svedala kommer från den kvinna som varit försvunnen i två månader. En man hon haft en relation med sitter sedan en tid tillbaka häktad. Han har nu erkänt att han dödat kvinnan, men nekar till att det skulle röra sig om mord.

Man erkänner att han dödat Malmökvinna

Hugo från Lund har gått i särskola i fem år. Nu har han mot sin vilja blivit utskriven sedan han gjort för bra ifrån sig på ett prov.

– Jag blev både ledsen och arg, säger han.

Hugo blev utskriven ur särskolan mot sin vilja

Kajsa var gravid i 13:e veckan när hon fick missfall. Efter ett besök på kvinnokliniken ville läkaren skicka hem henne för att ensam blöda ut resterna.

– Jag satt där med ett dött foster i min mage i flera timmar och grät medan sjuksköterskor bara gick förbi, berättar hon.

Kajsa att med ett dött foster i sin mage

För knappt ett år sedan invigdes nya E22 mellan Sätaröd och Vä. Sedan dess har antalet olyckor ökat markant eftersom sträckan saknar viltstängsel.

– Någon kväll har jag haft fyra olika olyckor inom loppet av en timme, säger Jerry Hildingsson som är en av två eftersöksjägare i området.

Nya E22 saknar viltstängsel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.