Paret från USA några av hundra som avvisades vid gränsen • Mordet i Höör uppklarat • Kent Ekholms fyrverkerier är fast på Atlanten Foto: SVT/TT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan så får du en ny chans här: Den 27-årige man som mördat Elin i Höör får 16 års fängelse. Tullen tar krafttag mot knarksmugglingen och Kent Ekholm i Vellinge riskerar att inte kunna sälja några fyrverkerier i år – leveransen är fast på Atlanten.

I veckan kom domen mot den man som stått åtalad för mordet på 18-åriga Elin Klintberg i Höör. Det var i våras som 18-åriga Elin Klintberg anmäldes försvunnen och nästan omgående misstänktes den 27-årige mannen som till sist erkände mordet.

27-åring döms till 16 års fängelse för mordet på Elin i Höör

Tullen ska stoppa knark

För att stoppa knarksmugglingen vid landets gränser har Tullverket köpt in ny utrustning som klarar av att kontrollera en bil på bara någon minut.   

Bärbar röntgen: Tullens nya vapen mot knarksmugglarna

Hundratals stoppade vid gränsen

Under natten mot tisdagen infördes nya inreseregler till Sverige, vilket skapade förvirring hos många resenärer och enligt gränspolisen var det inte många som visste om de nya reglerna.

Nya covidregler: Hundratals gränsresenärer har stoppats i Skåne

Brist på raketer

På grund av försenade leveranser från fyrverkerileverantörer i Kina står hyllorna för en del återförsäljare tomma. Och för Kent Ekholm i Vellinge väntas leveransen komma först nästa år.

Kents fyrverkerier är fast på Atlanten – brist hotar inför nyår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.