16-årig pojke häktad efter skolattack i Kristianstad där elev och lärare knivskars. I Perstorp är var femte barnfamilj skuldsatt. Och extremt många har blivit coronasmittade, enligt Region Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT, Gustaf Wallinder/SVT, SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i veckan så får du en ny chans här. 16-årig pojke häktad efter skolattack i Kristianstad där elev och lärare knivskars. I Perstorp är var femte barnfamilj skuldsatt. Och extremt många har blivit coronasmittade, enligt Region Skåne.

Flera elever berättar hur en 16-årig elev på NTI-skolan i Kristianstad går in i klassrummet och går till attack mot läraren med en kniv. Sedan vänder han sig mot en elev och knivhugger honom i sidan av kroppen.

”Kom in med mask och spelade musik och sen attackerade han läraren”

16-åringen som misstänks ha knivskurit en elev och en lärare på NTI-gymnasiet i Kristianstad, häktades på torsdagseftermiddagen av Kristianstad tingsrätt, misstänkt för mordförsök.

16-åring häktas efter skolattacken i Kristianstad

Nästan var femte barn lever med en skuldsatt förälder i Perstorp. Kommunen: ” Vi har misslyckats”

Skuldberget i Perstorp – möt människorna.

Antalet positiva fall har ökat med 55 procent i Skåne och 17 000 var smittade förra veckan. Smittskyddsläkaren: ”Det är extremt många positiva fall”

Omikron utgör störst del av de smittade just nu och även de som är vaccinerade kan smittas tyvärr, säger Eva Melander.

Regiontoppar pekas ut i ny bevisning när muträttegången om Vårdexpressen drog igång igen i veckan.

Regiontoppar pekas ut i ny bevisning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.