Veckans nyheter i Skåne vecka 46. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Efter mordet på 15-årige Jaafar – här flyr misstänkta mördarna på cykel, extrem förarbrist gör att postnord startar egen utbildning och vittne till mordet på Karolin Hakim berättar.

Efter mordet på 15-årige Jaafar – här flyr de misstänkta mördarna på cykel

I en film som SVT Nyheter Skåne fått ta del av syns hur två personer cyklar på Ystadsgatan strax efter att skotten avfyrats mot 15-årige Jaafar Mohammad Ibrahim och hans jämnåriga kompis.

Vittne till Karolinmordet: ”Pappan rusar med barnet under armen men tappar det”

SVT:s Veckans brott har träffat en kvinna som tillsammans med sina barn ser mordet på Karolin Hakim. I en intervju i berättar hon om hela händelseförloppet och hur det har påverkat henne och hennes barn.

Extrem förarbrist tvingar Postnord att starta en egen förarutbildning

Just nu har Postnord 1800 chaufförer men man behöver ytterligare 700. En ny förarskola ska ge 300 nya förare om året.

Marianne Mörck om att bli årets julvärd

– De gamla traditionerna ska finnas, fåtöljen, ljuset, granen och Kalle Anka, vi ska visa kärlek.  För det behöver vi mer än någonsin nu, säger Marianne Mörck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.