Hussein Karim tvingas gömma kaffet i sin butik, det har fötts en ny kull vargungar i Skåne och Kent Loth var en av många arga som dök upp på polisstationen för att anmäla Lomma trädgård. Här har du några av nyheterna i veckan i Skåne. Foto: SVT/länsstyrelsen

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: Det blev kö på polisstationen när Lomma trädgård skickade ut krav på räkningar som redan var betalda, det höga kaffepriset tvingar butik att gömma paketen och Malmö kommun bryter avtal med Securitas sedan det framkommit oegentligheter i upphandlingen.

SVT Nyheter Skåne har i flera reportage granskat bröderna Fakhros trädgårdsföretag som anklagats för att skicka falska fakturor och ta betalt för arbete som inte blivit gjort. Under de senaste veckorna har företaget skickat ut brev till tidigare kunder där de kräver betalt för gamla fakturor. Under tisdagen var det kö till polisstationen i Lomma när arga kunder ville polisanmäla företaget Lomma trädgård.

Kö till polisstationen när kunder ville anmäla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Per Lärka

Oegentligheter i upphandling av ordningsvakter

Securitas fick information av tjänstemän på Malmö stad – som företaget använde för att vinna ett mångmiljonkontrakt. Det säger en högt uppsatt Securitaschef i en hemlig inspelning, kan Uppdrag granskning avslöja. Kort därefter tog säkerhetsbolaget med tjänstemännen på en festresa till London.

Här avslöjar chefen – Securitas använde ”mutkolvar”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Var en hysch hysch-resa” – hör Securitas säljare och chef prata om bjudresan till London i hemlig inspelning. Foto: SVT

Stigande kaffepriser tvingar butik att gömma paketen

Priset på kaffe har stigit kraftigt och det gör att stölderna av kaffepaket har ökat. I en butik i Malmö har kaffesvinnet varit så stort att man numera gömmer de mest stöldbegärliga paketen på lagret.

Stölder tvingar butik att gömma kaffet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kaffestölderna har ökat i takt med att priserna gått upp, och särskilt en kaffesort är populär hos tjuvarna. Nu har Malmöbutiken fått flytta ut de paketen på lagret. – Det är tråkigt, men det blev överdrivet mycket stölder, säger butiksanställde Hussein Karim. Foto: Natalie Medic

Ny valpkull född i Skåne

Och så har Skåne fått fler vargungar. Länsstyrelsen har upptäckt att det fötts en ny kull i reviret på Linderödsåsen i östra Skåne.

Ny kull vargungar i Skåne

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: David Börjesson/Ida Roos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.