Han är terrordömde Osama Krayem från Malmö, höga spannmålspriser får bönderna att jubla och smittspridningen av covid har ökat i Skåne. Foto: Privat/SVT/Isabell Höjman/TT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: Han är terrordömde Osama Krayem från Malmö, höga spannmålspriser och god skörd gör bönderna glada och smittspridningen av covid har ökat i Skåne.

Vem är terrordömde Osama Krayem från Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Osama Krayem misstänks för inblandning i terrordåden i Bryssel och Paris Foto: Privat

Osama Krayem från Malmö dömdes till 30 års fängelse för inblandning i Frankrikes hittills värsta terrordåd då 130 personer dödades den 13 november i Paris.

Höga spannmålspriser får bönderna att jubla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spannmålsodlaren Jonny Svensson funderar på att köpa en ny traktor om överskottet blir stort i år. Hör honom berätta mer om årets skörd i klippet. Foto: SVT

Det ser ut att bli ett lönsamt år för de sydsvenska växtodlarna. Priset på spannmål- och oljeväxter har stigit och årets skörd förväntas bli god.

Smittspridningen av covid ökar i Skåne

Trots att vi nu är i en årstid där smittan vanligtvis sjunker så ökar smittspridningen av covid-19 igen. På tre veckor har antalet konstaterat smittade i Skåne ökat från 80 fall till 330 och vårdpersonal som jobbar patientnära ska återigen bära munskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.