Foto: TT/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Två personer till sjukhus efter skottlossning i Hässleholm, oro i Simrishamn kring vad som ska hända med sjukhuset, den omdiskuterade altartavlan med HBTQ-motiv flyttas och Malmö FF bryter med tränaren Uwe Rösler trots att laget gick vidare i Europa League

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tva-personer-med-skottskador-till-sjukhus-i-hassleholm

En man i 30-årsåldern fick allvarliga skador och en man i 25-årsåldern skadades lindrigt. På fredagen anhölls fyra män för inblandning i skottlossningen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/oro-pa-osterlen-vad-ska-handa-med-sjukhuset-i-simrishamn

Framtiden är åter oviss för sjukhuset i Simrishamn. Region Skåne har inte hittat någon som kan ta över driften om drygt ett år när avtalet med Praktikertjänst går ut.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/biskopen-tavlan-kan-tolkas-som-hbtq-negativ

St Pauli kyrka i Malmö invigde en altartavla med HBTQ-motiv till 1 advent. Nu har kyrkoherden bestämt att den ska flyttas från kyrkorummet efter all debatt.

https://www.svt.se/sport/fotboll/rubrik-malmo-ff

Efter en vecka då Zlatanstatyn åter igen vandaliserats och Markus Rosenberg hyllats med en staty av hans fotbollsskor i brons – så blev det ändå Och så gick MFF vidare till 16-delsfinal till Europa League i Mackans allra allra sista match. Dagen efter kom beskedet att klubben bryter med tränaren Uwe Rösler efter oenighet kring hur klubben ska utvecklas vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.