Polis sköt mot hotfull man med gevär i Hässleholm, dubbeldäckare körde av vägen i halkan på E22 och Per körde omkull på elsparkcykel och slog sönder hela ansiktet.

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: En bussresenär fick livshotande skador när en dubbeldäckare välte på E22 i fredagens snöoväder, Olivia stämmer Region Skåne efter förlossning och polisen förhandlade i elva timmar med hotfull man i Hässleholm.

Fyra personer skadades allvarligt när en buss körde av vägen på E22 utanför Hörby på fredagsmorgonen. En 25-åring fick livhotande skador. Det var halt och snöigt när dubbeldäckaren välte.

Buss halkade av vägen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex personer fördes till sjukhus efter bussolyckan på E22 utanför Hörby. Hör SVT:s reporter Susanne Nord rapportera från platsen. Foto: SVT

Olivia stämmer vården för ”förlossningsvåld”

Vårdpersonalen la sig över Olivias mage och pressade ut barnet under förlossningen. Båda Olivia och hennes bebis fick skador under förlossningen. Nu stämmer hon Region Skåne för att ha använt den omdiskuterade metoden som kallas ”yttre press”.

– Jag blev utsatt för förlossningsvåld, säger Olivia.

Olivia stämmer Region Skåne

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– De bara pressade ut barnet – mot min vilja, säger Olivia som födde sitt andra barn i Lund på sjukhuset. Hör mer i klippet om händelsen som hon menar är ett övergrepp på hennes rättigheter som patient. Foto: Privat

Polis sköt mot hotfull man

Polisen förhandlade i elva timmar med en beväpnad man i Hässleholm som hotat ett pizzabud. Polisen sköt också mot mannen sedan han riktat vapen mot polisen och skjutit inne i sin bostad. Dramat pågick hela natten.

Här grips mannen i Hässleholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter 11 timmars förhandlande kunde polisen gripa den hotfulle mannen i Hässleholm. Foto: Mikael Nilsson

Per trillade på elsparkcykel

Per i Åhus skulle bara iväg och hämta pizza på sin nya elsparkcykel men körde omkull i löst grus som låg på asfalten. Han fick tio frakturer i ansiktet och ångrar i efterhand att han inte hade cykelhjälm.

Per föll på sin elsparkcykel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Som så många andra, valde Per Erlansson bort cykelhjälmen. ”Jag ska bara...” Efter att nästan mist livet vill han nu varna andra. – Använd hjälm. Det räddar liv, säger han. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.