Jessicas son kämpar för en BUP-tid, Kontrapunkt anklagas för skenäktenskap och flera demonstrerade mot slöjförbud i Skurup. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du våra nyheter i veckan? Då får du en ny chans här.

Kontrapunkt i Malmö anklagas för skenäktenskap, demonstration mot slöjförbud i Skurup och Axel som såg sin pappa dö har väntat i över ett år på en tid hos BUP.

Medlemmar i föreningen Kontrapunkt i Malmö har hjälpt till att arrangera skenäktenskap i syfte att ordna uppehållstillstånd. En man som tidigare jobbat för Kontrapunkt hävdar att kulturföreningen tvingat honom att arbeta för fickpengar och hjälpt till med hans brors skenäktenskap.

Föreningen Kontrapunkt anklagas för skenäktenskap

Svårt handikappade Adrian bröt nacken efter en ryggoperation. Sjukhusvistelsen blev längre än tänkt och då sa Försäkringskassan upp assistansen.

Handikappade Adrian bröt nacken – då drogs assistansen in

Under måndagskvällen samlades runt 150 personer i Skurup för att demonstrera mot slöjförbudet i Skurups skolor.

Demonstration mot slöjförbud

Jessicas son Axel blev vittne när hans pappa Peter trillade ihop på stranden och dog. Nu har han väntat i över ett år på en tid hos BUP.

Jessicas son blev vittne till sin pappas död – får ingen tid på BUP

Riksåklagaren begär nu resning för den man som frikändes för mordet på en 70-årig man i Kastberga i Eslöv 2008.

Nya uppgifter kring Kastbergamordet – åklagaren begär resning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.