Foto: TT/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du våra nyheter i veckan, får du en ny chans här. Landskronas kommunalråd tycker att hela kommunen är ett ”utsatt område”, Skånes stadsmission har startat veterinärmottagning i Kristianstad, Skånetrafiken introducerade sitt nya biljettsystem och inte minst: nu blir dagarna snabbt längre.

Från 1 juli ändras den så kallade ebo-lagen, Nyanlända som då bosätter sig i utpekade utsatta områden kommer inte att få några dagersättning eller särskilda bidrag. Vilka områden som ska betraktas som utsatta bestämmer kommunerna själva. Och nu har både Landskrona och Helsingborg bestämt sig för att hela deras kommuner ska betraktas som sådana områden.

– Vi behöver ett andrum, säger Landskronas kommunalråd

Att gå till veterinären kan vara en oöverstiglig kostnad för den som har väldigt ont om pengar. Nu har Skåne Stadsmission öppnat en gratis mottagning i Kristianstad för socialt utsatta

I veckan drog mottagningen igång

Skånetrafiken bytte biljettsystem vilket ledde till en hel del krångel. Men Skånetrafiken lovade bland annat att fler ombud i alla fall skulle minska köerna.

30 ombud blir 60

Många tittare ville också komma med egna förslag på lösningar när vi ordnade en chatt om det nya systemet

Så här tycker skåningarna

Och så kanske då veckans mest populära nyhet – dagarna blir snabbt längre. Och när det blev fint väder så njöt skåningarna av solen.

Dagarna blir flera minuter längre varje dag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.