Foto: Mehdi Saleki/TT/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan får du en ny chans här: Dokumentärfilmaren Mehdi Saleki filmade sin kamp mot covid-19 på sjukhuset, 82-åriga Soli Nilsson riskerar mista sitt tandvårdsstöd efter avbruten tandläkarbehandling på grund av pandemin, Danmark släpper ut mängder av orenat avloppsvatten i Öresund och misstänkt föremål på SVT Malmö var ofarligt.

Mehdi Salekis unika bilder från sjukhusbädden

Dokumentärfilmaren Mehdi Saleki är en av de över 1 600 skåningar som konstaterats ha smittats av covid-19. Under tiden han vårdades på intensiven filmade han och berättade om sin kamp för att överleva.

Soli Nilsson riskerar få betala fortsatt tandvård ur egen ficka

82-åriga Soli Nilsson har fått avbryta sin behandling hos tandläkaren på grund av coronakrisen. Eftersom högkostnadsskydet bara räcker ett år och behandlingen skjuts fram, riskerar hon nu att mista fortsatt ersättning från staten. Men senare i veckan kom regeringen med beskedet om att de vill hjälpa de patienter som drabbas på grund av pandemin och lovade förlänga tandvårdsstödet.

Mängder av avloppsvatten har släpps ut i Öresund

Både Danmark och Sverige släpper ut orenat avloppsvatten i Öresund. Mest bajsvatten släpps ut från den danska sidan.

Helen nekas covid-19-test trots att hon varit sjuk i tio veckor

Helen Svensson från Malmö har varit sjuk i förmodad covid-19 i tio veckor. Trots att hon tillhör en prioriterad testgrupp så får hon inte testa sig.

Misstänkt föremål på SVT Malmö var ofarligt

SVT Malmö fick utrymma delar av sina lokaler på onsdagen då ett misstänkt farligt föremål kommit med posten till tv-huset. Polisens bombgrupp kallades dit och kunde senare konstatera att föremålet inte var farligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.