Foto: J. Hagman/privat/H. Svensson

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade några av de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Det är elbrist i Skåne och kommer att vara det under flera år framöver, många Malmöbor ville hedra Karolin Hakim vid hennes begravning, Skåne är sämst i landet på att odla ekologiskt och polisen anställer bedrägeriutredare.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/stopp-for-elintensiv-industri-i-skane

Elbristen gör att Eon måste tacka nej till kunder och oron är stor för att internet i framtiden kommer att sluka all el.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmobor-vi-vill-hedra-henne-och-visa-att-vi-bryr-oss

Flera hundra Malmöbor kom till mördade småbarnsmamman Karolin Hakims begravning för att hedra henne och visa sitt deltagande.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skane-samst-pa-ekoodling-det-ar-efterfragan-som-styr

Den ekologiska odlingen ökar i Sverige och bäst i klassen är Jämtland där 40 procent av odlingen är ekologisk. Sämre är det i Skåne som ligger långt efter.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-bedrageriatal-ett-satt-att-komma-at-skjutningarna

Nu storsatsar polisen på att lösa den ökande mängden bedrägeribrott. Och anledningen är bland annat att bedrägerierna är med och finansierar den organiserade brottsligheten som är nära sammankopplad med skjutningar och sprängningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.