Foto: TT och SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan får du en ny chans här: Personer som jobbar i serviceyrken löper större risk att drabbas av corona , höga bussutrop stör boende i Råå, fortsatta bränder i Lund och nedtonat firande när Öresundsbron fyllde 20 år.

Städare, taxiförare, butiksbiträden, pizzabagare och andra inom serviceyrken löper större risk att smittas av coronaviruset än övriga yrkesgrupper.

Serviceyrken ger högre risk att smittas av corona

Höga bussutrop stör boende i Helsingborg. Och det är uppebart att vi människor är känsliga för ljud i vår omgivning. Det visade inte minst vår chatt.

Bussutrop stör boende på Råå – paret Hagdahl har fått nog: ”Inte alls trevligt”

Bränderna i Lund fortsätter. Ett 20-tal bränder har inträffat de senaste månaderna – hälften av dem har varit skolbränder. Polisen letar nu kopplingar mellan bränderna.

Polisen tittar på samband mellan bränderna i Lund

Den 1 juli fyllde Öresundsbron 20 år. men det var ett nedtonat firande. Sydsvenskans ledareskribent Heidi Avellan tror att det hänger samman med att bron ligger långt ifrån beslutsfattarna i Stockholm.

”Öresundsbron problem är avståndet till Stockholm”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.