Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här: En 27-årig man greps efter mordbranden i Alnarp, Malmös råttor blir allt fetare och har ändrat beteende under pandemin och många busschaufförer befarar att det kommer bli mer trängsel och hot under hösten.

En person greps efter brand i Alnarp

En kraftig brand utbröt på Lantbruksuniversitetet i Alnarp under natten mot onsdagen. En större träbyggnad brann ner till grunden.

Malmös allt fetare råttor har ändrat beteende under pandemin

Även Malmös råttor lämnar restauranglivet under pandemin. Istället ger de sig ut på stan i jakt på annan mat. Och en annan förändring är att råttorna under de senaste åren blivit allt fetare...

Bussförarna befarar mer trängsel, hot och våld under hösten

Snart startar skolorna i Skåne och många återvänder sina arbetsplatser. Det kan innebära än mer trängsel ombord på bussar och tåg. Många busschaufförer är oroliga för trängsel och bristande förståelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.