Misstänkt dubbelmord i Arlöv, Zlatans staty invigdes och Danmark inför gränskontroller mot Sverige är några av veckans nyheter från Skåne. Foto: SVT/TT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Misstänkt dubbelmord i Arlöv, Zlatan-statyn avtäcktes, Danmark inför gränskontroller mot Sverige och hotfull vapenman sköts med elpistol i Bårslöv.

Zlatan-statyn på plats där allting började

Zlatan var tillbaka på Stadiontorget i Malmö när hans staty avtäcktes. Flera tusen var på plats för att kunna ta del av en historisk händelse.

Arlövsbo efter misstänkta dubbelmordet: ”Det känns väldigt obehagligt”

Ett misstänkt dubbelmord inträffade i Arlöv under söndagseftermiddagen, där ett äldre par hittades döda i sin bostad. Flera berättar att de är oroliga och förvånade.

Danmark inför gränskontroller mot Sverige – Öresundspendlare arga över beslutet

Danmarks gränskontroller införs mot Sverige i november. Anledningen är enligt den danska ministern det ökade hotet från svensk organiserad brottslighet. Flera Öresundspendlare rasar över gränskontrollerna.

Hotfull vapenman sköts med elpistol i Bårslöv – två yngre barn var i lägenheten

En beväpnad man betedde sig hotfull i Bårslöv utanför Helsingborg. Polisen grep honom under torsdagskvällen i samband med det sköts han med en elpistol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.