Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här:  En privatperson får betala 110 miljoner för förstörd elkabel i Trelleborg, så var Michells sista dygn i livet – hittades livlös i arresten i Lund och huggormarna flyttas för att skydda turisterna i Smygehamn.

Smittskyddsläkaren om läget i Skåne: ”Oroväckande”

Region Skåne ser med oro på smittspridningen i Skåne. Förra veckan ökade antalet konstaterade fall med drygt 20 procent. Högst smittspridning var det i Ystad.

En privatperson får betala 110 miljoner för förstörd elkabel i Trelleborg

Över hundra miljoner kronor blev notan för det nederländska fartyg, som skadade sjökabeln Baltic Cable utanför Trelleborg. Fartygets huvudägare, en privatperson, ska ensam betala skadeståndet, har Malmö tingsrätt beslutat.

Så var Michells sista dygn – hittades livlös i arrestcellen

20-åriga Michelle hittades livlös inlåst i en arrestcell 2016 och dog av en överdos. Dagen före hennes död tog behandlingshemmet där hon vårdades henne till psykiatrin i Lund. I dokumentärserien “Frihet är dunder” berättar berörda personer om vad som hände under hennes sista dygn i livet.

Så här flyttas huggormarna för att skydda turisterna

Trelleborgs kommun har byggt ett staket vid hamnen i Smygehuk efter att huggormar spridit sig till turistområdet. Nu görs årliga inventeringar för att se till att ormarna håller sig på rätt sida av staketet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.