Sven, 90, har fått tre paddelbanor som grannar, plastflamingor låg bakom tre falska drunkningslarm och experterna recenserar Lunds nya lekpark. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här: Sven, 90, har fått högljudda grannar – tre padelbanor, tre befarade drunkningar visade sig vara plastflamingor och spermabrist förlänger väntetiden för barnlängtande.

Sven, 90, fick tre padelbanor som granne: ”Vi känner oss överkörda”

När Sven och Lizzie Persson kom till sommarstugan i Åhus förra sommaren fick de en chock – några meter bort hade tre padelbanor anlagts. I klippet kan du höra hur det låter i deras trädgård.

Tre befarade drunkningar var plastflamingor till havs

Förra veckan ryckte sjöräddningssällskapet och kustbevakningen ut på tre räddningsinsatser i havet utanför Ystad. Det slutade med tre bärgade plastflamingor som hade flutit ut till havs.

Spermabrist efter pandemin – ännu längre väntetid för barnlängtande

Det råder brist på sperma och för de som väntar på hjälp med assisterad befruktning riskerar väntan att bli lång. Gabriella Genberg och Olivia Larsson står i kön.

Nya lekplatsen i Lund – snabbt barnens favorit

En splitterny lekplats i bästa sagostil med massor av magi och ett stort sagoslott i tre våningar har anlagts i Tunaparken i Lund. I klippet får du höra experternas recension.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.