”Henke” lämnar HIF, Microsoft satsar i Staffanstorp och så stopp för skolfoton i Malmö – här är veckans nyheter. Foto: TT/Arkiv

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade några av de viktigaste skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här: Henrik Larsson lämnar HIF, stopp för skolfoton i Malmö och Microsoft mångmiljardsatsar i Staffanstorp.

Henrik Larsson hoppar av tränaruppdraget för Helsingborgs IF

Anledningen är den mängd verbala påhopp han fått utstå, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp – ”Mångmiljardsatsning”

It-jätten Microsoft expanderar företagets utvecklingsplaner för datacenter i Sverige. Bolaget har köpt mark i Staffanstorps kommun.

Kommunen stoppar skolfotografering för Malmös elever

Diskussionen om att ta bort skolfotograferingen har pågått sedan EU-lagen GDPR kom. Lagen innebär att vårdnadshavare måste skriva under inför varje fotografering, vilket enligt Malmö stad genererar för mycket administrativt arbete.

Polisen om Hässleholmsbranden: Magasinet var tillhåll för unga

Godsmagasinet i Hässleholm som brann ned till grunden förra veckan var ett tillhåll för unga, och det är nu ett av spåren som polisen utreder i jakten på hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.