Vellinge stäms på 37 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Det handlar om den så kallade nyckelhålstomten i Höllviken där företagaren Junot Delcomyn 2011 fick bygglov för uppförandet av ett hotell. När planerna utvigades till att även omfatta lägenheter, ädreboende och spa så blev det bygglovet vilande.

Enligt Junet Delcomyn så har Vellinges förra kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman lovat att kommunen inte ska ta tillbaka marken.

Men i I april 2013 upphävdes avtalet av Vellinge och därmed föll hela projektet. Nu vill företagaren ha  skadestånd från kommunen. Junot Delcomyn:

– Vi stämmer dem. Vi är som man säger på engelska: Vi är ”fed up”. Vi skulle lägga upp detta som ett stort härligt nav. Det var mina ambitioner. Jag har alltid velat göra nånting för Höllviken. Jag tyckte att jag fick chansen nu på ålderns höst nu när jag har gjort mig av med mina andra företag.

Hur känns det nu att det inte blir verklighet?

– Det är en lättnad, trots allt, att vi har kommit till en punkt där vi begriper att de går inte att prata med så att nu kör vi det här racet.

Sydnytt har inte lyckats nå Vellinges förra kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman för en kommentar men till Sydsvenskan säger han att Junot Delcomyns företag inte nådde upp till villkoren i avtalet och därför sades det upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.