Susanne Petersson i Vellinge är ordförande för Camp Sweden, en av fotbollslandslagets supporterföreningar. Foto: Gustav Röriksson

”Vi vill bara kunna sitta kvar den sista stunden”

Uppdaterad
Publicerad

Många svenska supportrar är kritiska till coronarestriktionerna som säger att det ska vara stängt vid 22.30 på krogarna. Då kan nämligen fotbollsmatcherna i EM vara igång, åtminstone de som startar 21.00. Men från Folkhälsomyndigheten kommer ett bestämt nej på ett undantag.

– Jag tycker att det är lite synd, fotbollssupportrar och sportvärlden har tagit sitt ansvar det här året. Vi begär inte några ändrade rekommendationer utan vi vill bara att man ska kunna sitta kvar den sista stunden och det är tråkigt att man inte kan göra den öppningen, säger Susanne Petersson, ordförande i Camp Sweden, en av det svenska fotbollslandslagets supporterföreningar.

Bestämt nej från Folkhälsomyndigheten

Det är först den 1 juli, ifall smittläget tillåter, som det kan bli aktuellt med längre öppettider på landets restauranger och krogar.

Men då är det redan kvartsfinaler och, om man är pessimistiskt lagd, kan Sverige redan vara ute ur mästerskapet. Från Folkhälsomyndigheten får Sveriges supportrar ett nej om utökade öppettider.

– Vi kan inte hålla på att ändra regelverket för enstaka aktiviteter, säger Folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.