Foto: Cecilia Broke

VIK Hockey laddar med hårdträning på konstgräs

Uppdaterad
Publicerad

Västerviks IK kom redan första säsongen i allsvenskan trea i serien. Nu gäller det för klubben att befästa sin position och bli ett stabilt lag som har hamnat på rätt plats.

– Vi har stommen som vi ska bygga vidare på, säger fystränaren Anders Dahl. Vi ska försöka skapa något bra med små medel.

Och med små medel menar han en liten förening med begränsade tillgångar och en islada som sett bättre dagar. Mycket som måste lappas och lagas och en organisation som måste förstärkas. Men kontinuitet och god sammanhållning i klubben är framgångsfaktorer som förhoppningsvis ska leda vidare framåt.

– Vi ska vara ödmjuka inför kommande säsong, sammanfattar Anders Dahl, och göra så bra vi kan.

Forwarden Emil Georgsson kom till klubben från Uppsala för tio år sedan.

– Vi ska spinna vidare på förra säsongen med god lagsammanhållning. Sen gäller det att ha lite flyt och vara skadefria. Målet är att etablera oss i allsvenskan och göra allting stabilt.

Fysträning på gräs

Sommarträningen pågår för fullt och hockeyspelarna har bytt rinken mot en konstgräsplan för stenhård fysträning under Anders Dahls ledning. Motivationen är det inget fel. Alla tar i för kung och fosterland. Snart kommer några ledig veckor där spelarna får sköta träningen själva.

1 augusti är det återsamling med tio nya spelare och en helt ny tränare, Roger Forsberg, som närmast kommer från Timrå. Mattias Kallin som tränat laget fram till succén i allsvenskan de senaste sex åren, lämnade för ett nytt uppdrag i Mora.

Några av de nya spelarna är klara  men inte alla.

Att så många nya spelare kommer in samtidigt är inget som oroar.

– Stommen finns här, de bärande spelarna, och då är det inga problem att ta in nya, säger Anders Dahl.

TV: Se hela inslaget här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.