Efter ett år utan spelningar gör Viktoria Tolstoy en digital konsert. Foto: SVT

Viktoria Tolstoy längtar tillbaka till scenen

Publicerad

Efter ett år utan konserter är jazzsångerskan Viktoria Tolstoy glad att vara tillbaka på scenen hemma i Malmö – om än utan någon publik i lokalen.

För bara lite mer än ett år sedan befann sig jazzsångerskan Viktoria Tolstoy på turné i Danmark och Tyskland. Sedan kom pandemin och satte stopp för 25 år av så gott som konstant turnerande.

– På ett sätt har det varit ganska skönt att få landa men nu tycker jag att jag har landat färdigt, säger Viktoria Tolstoy efter ett år utan konserter.

I mars i år var tanken att hon skulle göra coronasäkra föreställningar med publik på Victoriateatern hemma i Malmö, men de fick skjutas fram till hösten på grund av rådande läge. Men hon och bandet bestämde sig för att spela ändå och kommer i stället att sända konserten från Victoriateatern digitalt.

– Det är bättre än inget. Något måste hända, vi måste få spela ihop och få fylla på själen.

Mer om det här i Sverige! klockan 19:00 ikväll, lördag i SVT 1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.