Virkesförråd i Osby brann ner – ägaren fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett virkesförråd började på måndagseftermiddagen brinna på en gård i Slähult norr om Osby. Ägaren försökte släcka och fick föras till sjukhus med lindriga skador, enligt räddningstjänsten

Larmet om branden kom vid 16-tiden.  

– Det handlar om en komplementbyggnad på en jordbruksfastighet. I byggnaden har bland annat bräder förvarats, säger Karls-Magnus Larsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad. 

Får brinna ner

Tretton brandmän deltar i släckningsarbetet, men byggnaden kommer inte att kunna räddas. Den kommer att brinna ner under kontrollerade former. 

– När vi kom fram fanns det definitivt spridningsrisk till intilliggande byggnader och skog och mark där det är väldigt torrt. Nu har vi branden under kontroll, säger Karl-Magnus Larsson. 

Förd till sjukhus

Innan räddningstjänsten kom fram, försökte fastighetens ägare släcka. 

– Han fördes till sjukhus med lindriga skador på grund av röken och värmen men mådde under omständigheterna väl, säger Karl-Magnus Larsson. 

Det är oklart varför branden startade. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.